tirsdag 2. april 2013

vibå æ kåmen!2013 har starta bra gitt! Rekordlide nedbør siden jul har resultert i meir bromling og fleire skogbranna enn det som e vanligt. Det har te tider vært i kaldaste laget, spes på eftermiddagstid. Men ska nå ikkje klaga. Vanligvis regne/snør det mykje i januar og feb. 
Nå har atter våren kåmt og klokkå e stilt så ettermiddagstura ikkje lengre involvere lykter og koldbrann. Den nesta tiå (før insektene våkne) e besta tiå på året. 
Et av høydepunkta for min del va å rykka Brutus prosjektet i Oltedal. Dette e i utgangspunktet ei fine linja, men ligge en smule inneklemt. Klatringen e upåklagelig og ballehard. Hardaste nyturen eg har gått siden Whore of Babylon, men av heilt annan karakter. Skikkele kompresjon, tåkroker og aufgestivnung. Vanskeleg å gi noge grad estimat, men kjentes hardare enn Sovende Villdyr 8A+ som eg gjekk ikkje lenge etter. Får venta å sjå te an får nogen repetisjona. Har desverre ikkje noge fine bilder av Brutus. Men det har TC på sin blogg. 
Fekk også nylig repetert Jarles "Skyggespell" 8A+. Dette er en krimpete nøtt ved siden av "Whore ..." på Stavtjørn/Malmei som eg i utgangspunktet hadde lagt litt til sides. Fekk aldri til cruxet med Risa beta (stå rett på, lås av i undercling). 2. og 3. bestigere av problemet (Olsen og Mobråten) fant sine veier forbi originalbetaen - disse passa heller ikkje für mich. Til slutt ble det risa håndbeta, men med en drøy frankefot. (so much for Malc sitt råd med å "stay open"). Fikk også samme dag lurt meg opp Automagisk 7C+. Graden på denne har vært oppe til diskusjon i det siste, og eg må nok sei meg enig med førstebestiger her. 
Resten av det lille Rogalandsmiljøet har og vært ute å rykka. Jon Egil har brukt pappapermen på å repetere bl.a Poolguy 7C, Oriflamme 7C og Siste Reisen 7C/+. Lasse har også gått Poolguy og Essensen (hard! for de under 170cm). 
Stian har gått Sorgfri 7C og flashet Homo Liber 7B+ og dessuten gått en haug med FAs på 7er tallet siste tiden. 
Eg har ikkje fullstendig oversikt over team T&T (Therese og Torstein), men ifølge ryktene har Torstein gått Oljehoren 7C (hard) og TC fræste over "Sucker Punch" 7C+/8A på en kort visitt til Agdertraktene samt repeterte Hugin 8A? i Oltedal nylig. 
Sist men ikkje minst har me også i år fått litt besøk av sterkinger østfra. Kenneth Elvegård fikk røsket med seg bl.a Little Joy sitstart 8A? og Automagisk pluss en haug med lettere ting. Hannah gikk Little Joy og Sorgfri, begge 7C,  og fikk en snabb bestigning av Homo Liber 7B+. 
Nok tekst - kjør bilder: 
Kenneth på et fett prosjekt på Gyland gård. 


Meget fint og meget hardt prosjekt på Moi. 


TC opp en fin 6B på Gyland gård


Torstein på en fin 7A på Gyland Gård. Skyggespell, Stavtjørn/Malmei


Skyggespell
(for de spes interesserte) Crux undercling Skyggespell  gammel beta. 


Crux undercling Mobråten beta. Håndledd killer! Digger våren!!!Fin nytur på Stavtjørn. Powerthirst 7B. Lasse på fin nytur i Agder. Navnløs 7A. 


Lasse under fin linje i Fossdalen i Agder. MYE stein her. 


Superfint og ballehardt prosjekt i Bjerkreim. 8A+ eller B. Fineste linja i år. Klatrer rett opp platen på slappe lister fra ståstart. Solvendt oppe på en høyde. Eneste minuset er at bonden som eier plassen ikkje e interessert i å ha folk som klorer på stein rundt huset sitt. Kanskje neste år? Nok å gjær uansett:) Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar